Ayvalıkta Gezilecek Yerler

Ayvalıkta Gezilecek Yerler

Ayvalık’ta Bir Gün

Ayvalık araç kiralama işlemi yapmak, Ege’nin bu şirin ilçesinde yapılacaklar listenizde ilk sırada yer almalı. Çünkü Ayvalık gezilecek yerler konusunda oldukça bonkör bir lokasyon. Ayvalık’ta araç kiralama işleminizi yaparak, burada geçireceğiniz süreyi daha verimli kullanmanızı sağlayarak ve bir gün içinde listenizdeki her yeri görmüş olacaksınız. Araç kiralama işlemini Main Ayvalık Rent a car ofisinden hızlıca yapabilirsiniz. Peki, Ayvalık’ta gezilecek yerler nereler? Nereyi görmeden ilçeden ayrılmamalı? Ayvalık’ta ne yenir? Bu soruların yanıtlarını Ayvalık sakinlerine sorduk ve aldığımız yanıtlar ile sizler için bir rehber hazırladık.

Ayvalık’ta Ne Yenir?

Cibez otu, deniz börülcesi, hindiba, ısırgan otu salatası, kabak çiçeği dolması, turp otu ve dahası… Birbirinden lezzetli Ege otları, Ayvalık mutfağının yıldızları olarak öne çıkıyor. Yerel halk, bu lezzetli otlarla hazırlanan mezelerin yanında mutlaka balık yemenizi öneriyor. Papalina, levrek, sardalye ve çipura sofraların gözdeleri. Kahvaltıda mutlaka Ayvalık tostu yemeli, lor tatlısı ve dondurmayı mutlaka tatmalısınız.

Ayvalık’ta Kahvaltı

Yapılacaklar listenizin en başında Ayvalık’ta araç kiralama vardı. Aracınızı kiraladığınıza göre ikinci maddeye geçebilirsiniz. Ayvalık’ta kahvaltı için Şeytan Sofrası Tepesi herkesin ortak önerisi. Bunun Şeytan Sofrası’nın muhteşem manzarasını gördüğünüzde neden ortak öneri olduğunu çok daha iyi anlayacaksınız. Şeytanın ayak izinin bulunduğuna inanılan ve bir sofrayı andıran tepedeki Midilli ve Ayvalık manzarası eşliğinde mükellef bir kahvaltı yapabilirsiniz. Serpme kahvaltılarda her zaman doğal ve ev yapımı ürünlerin yer aldığı kahvaltı sofraları oldukça güzel bir lezzet şöleni sunarken daha hafif bir kahvaltı için meşhur Ayvalık tostunu tercih edebilirsiniz.

Ayvalık’ta Öğle Yemeği

Öğle yemeğinde özellikle merkeze yaklaşık 9 km uzaklıktaki Alibey Adası’na uğramanızı öneririz. Cunda olarak da bilinen adada balık ve mezeler konusunda iddialı olanmekânlarıı tercih edebilirsiniz. Uskumru çiroz, balık pastırması, kabaklı kalamar, beyaz soslu buğulama, kabak çiçeği böreği ve kaşarlı kidonya öğle yemeğinde mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden bazıları.

Ayvalık’ta Gezilecek Yerler

Denizin ardından sıra Ayvalık’ın tarihi yerlerini görmeye geldi. Mimari dokusuyla dikkat çeken merkezde özellikle Taksiyarhis Kilisesi ile Ayazma Kilisesi’ni ve Saatli Cami’yi görmenizi öneririz. Dilerseniz kültür turunuza Cunda’nın Yunan ve Türk mimari stilleriyle harmanlanan yapılarını görerek başlayabilir, ardından gezinize merkezde devam edebilirsiniz.

Ayvalık’ta Akşam Keyfi

Ayvalık’ta muhteşem bir günü geride bıraktınız. Sıra bu güzel günü muhteşem bir akşamla sonlandırmaya geldi. Gün batımını Alibey Adası’nda ya da Şeytan Sofrası’nda izleyebilirsiniz. Karides mantısı, deniz kestanesi mezesi, asma yaprağında sardalya, balık sahanakisi, ahtapot salatası, beğendili sübye, papalina, Girit mezesi harika manzaranıza eşlik edecek lezzetlerden bazıları.

Ayvalık’ta Gece Hayatı

Hâlâ enerjiniz kaldıysa barlar sokağına uğrayabilirsiniz. Cunda’da yer alan Yunan tavernaları da gece için eğlenceli seçenekler arasında yer alıyor.

Ayvalık Oto Kiralama

Main Ayvalık rent a car ofisinden oto kiralama işlemlerinizi yaptıktan sonra, şehrin güzelliklerini daha konforlu ve hızlı bir şekilde keşfedebilirsiniz. Ayvalık’ta araç kiralama rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
  • Kışın Tatil Neden Olmasın?
    Türkiye’de Araç Kiralama ile Kışın Nereler Gezilir? Main Rent a Car olarak Türkiyede kışın nereler gezilir yazımız da Araç kiralama hizmetinden faydalanarak gezebileceğiniz bölgeleri ve tatil yerlerini sizler için sıraladık. Araç Kiralama ve rezervasyon yapmak için www.mainrentacar.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Fethiye Türkiye’de kışın denize girilebilecek yerler arasında bulunan Fethiye ile önerilerimize başlayabiliriz.
  • Trafikte Uyulması Gereken Kurallar
    Sürücülerin Uyması Gereken Kurallar Nelerdir? Araç sürücülerinin uyması gereken kurallar bulunmaktadır. Trafikte Uyulması gereken bu sürüş kuralları çeşitli alt başlıklar halinde verilebilir; Sürücülerin uyması gereken genel kurallar. Aracın hızı ile ilgili kurallar. Sürücülerin uyması gereken öncelikli kurallar arasında diğer sürücüleri ve yayaları yapacakları manevralar hakkında bilgilendirmektir.
  • Sağlıklı ve Hijyenik bir Seyahat
    Sağlıklı ve Hijyenik bir Seyahat için Dikkat Edilmesi Gerekenler Her Şeyden Önce El Temizliği ! Korona dahil birçok virüs yüzeylerde barınır. Gündelik hayatımızda, dış dünya ile en fazla temas eden uzvumuz ellerimiz olduğu için, temas ettiğimiz yerlere daha önce kimlerin temas halinde bulunduğunu bilemeyebiliriz. Bu sebepten ellerimizi sık sık yıkamak çok önemli.
  • Covid-19 ile Mücadele
    Covid-19 ile Mücadele Virüsle mücadelede müşterilerimizin ve çalışanlarımızın yanındayız. Çalışanlarımızın ve müşterilerimizin, içinde bulunduğumuz durumdan etkilenmemesi için bize düşen sorumluluğun farkındayız ve elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Çalışanlarımızı ve müşterilerimizin sağlığı bizim için her şeyden daha önemli. Ofislerimizde, araçlarımızda ve sosyal mesafe tedbirlerimizle durmaksızın yola devam ediyoruz.
  • Kiralama Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
    Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Bugün, araç kiralarken dikkat edilmesi gerekenlerden bahsedeceğiz. Özellikle tatil dönemlerinde ve iş programlarımızda, araç kiralama ihtiyacı duyabiliyoruz. Ulaşım araçlarında yorulmak veya taksilere para yağdırmak yerine, araç kiralamak hem konforlu hem de daha hesaplı olmasından dolayı büyük bir avantaj.
Whatsapp Telefon