Kışın Tatil Neden Olmasın?

Kışın Tatil Neden Olmasın?
Main Rent a Car olarak Türkiyede kışın nereler gezilir yazımız da Araç kiralama hizmetinden faydalanarak gezebileceğiniz bölgeleri ve tatil yerlerini sizler için sıraladık. Araç Kiralama ve rezervasyon yapmak için www.mainrentacar.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Fethiye
Türkiye’de kışın denize girilebilecek yerler arasında bulunan Fethiye ile önerilerimize başlayabiliriz. Güzelliğinin ünü yurt sınırlarını aşmış olan Fethiye, kış aylarında ayrı bir güzelliğe bürünüyor. Kışın yağmur yağdığında mis gibi toprak kokusunun yayıldığı Fethiye, saatlerce dinlenip rahatlamak için ideal yerler arasında bulunuyor. Üstelik bu güzel tatil beldesine balayı, kamp, deniz tatili gibi farklı amaçlarla gidilebilir. Bu yüzden Fethiye’nin Türkiye’de kışın tatil yapılabilecek yerler sıralamasında yer almayı hak ettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Uludağ
‘Kışın Türkiye’de neresi gezilir?’ sorusu sorulduğunda akla ilk gelen yerlerden bir tanesi de Uludağ’dır. Türkiye’deki en iyi kayak merkezleri arasında bulunan Uludağ, renkli atmosferi ve kaliteli tesisleri sayesinde bir adım öne çıkmayı başarıyor. Birbirinden güzel kayak pistlerine sahip Uludağ’ın manzarası ise büyüleyici türden. Temiz havası insanın ciğerlerini yenilerken; özellikle tepelerden aşağı bakıldığında, karlarla kaplı yüzlerce ağaç insanın ruhuna işliyor. Türkiye’de kışın balayına gidilecek yerler arasında da gösterilebilecek Uludağ’a henüz gitmediyseniz, Uludağ’ı gezi listenizin üst sıralarına taşımalısınız.

Yedigöller
Türkiye’de kışın gezilecek en güzel yerler arasında yer alan Yedigöller, bildiğiniz üzere Bolu sınırları içerisinde yer alıyor. Yedigöller’in görece merkezi bir konuma sahip olması, bu yeryüzü cennetine onlarca farklı şehirden kolayca ulaşmayı mümkün kılıyor. Yedigöller öyle bir yer ki; her farklı mevsimde tamamen farklı bir atmosfere ve kimliğe bürünüyor. Yazın ayrı, sonbahar ayrı, kışın ayrı bir güzelliğe bürünüyor. Bu yüzden Yedigöller’e daha önce farklı bir mevsimde gitmiş olsanız dahi, kışın da gitmenizi tavsiye ederiz; tamamen farklı bir yere geldiğinizi görebilirsiniz. Yedigöller, Türkiye’de kışın balayı yapılacak yerler arayışında olan yeni evli çiftler için de son derece uygun destinasyonlardan bir tanesidir.

Ayder Yaylası
‘Kışın Karadeniz’e gidilir mi?’ sorusunu birçok kişi sorar. Nitekim Karadeniz gezileri özellikle iklimden dolayı yaz aylarında daha çok tercih edilir. Ancak Karadeniz, kış aylarında ayrı bir güzelliğe bürünmektedir. Bu doğrultuda kışın Karadeniz’de gezilecek yerler arasında Rize’de yer alan Ayder Yaylası’nı ön plana çıkarabiliriz. Asırlık çamların ve geleneksel Karadeniz evlerinin karla kaplanmasıyla benzersiz bir görüntü ortaya çıkıyor. Birçok hastalık için şifalı olan kaplıca sularına da sahip olan Ayder Yaylası, Türkiye’de kışın görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Kapadokya
Kapadokya, her yıl on binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Binlerce kilometre ötedeki ülkelerden dahi Kapadokya’ya akın oluyor. Biz her ne kadar Kapadokya’nın güzelliklerini kanıksasak da, dışarıdan bir gözle bakıldığında ne kadar benzersiz bir yer olduğu daha iyi anlaşılıyor. Her mevsim ayrı bir güzel olan Kapadokya, kış aylarında tamamen farklı bir görüntüye bürünüyor. ‘Türkiye’de kışın balayına nereye gidilir?’ sorusunun yanıtı için gösterilebilecek ideal yerlerden olan Kapadokya, Türkiye’de kış kampı yapmak isteyenler için de ideal yerler arasında gösterilebilir.

Palandöken
Türkiye’de kışın tatil yapılacak yerler yerler sıralamamızda yüzümüzü doğuya çevirdiğimizde akla gelen ilk yerlerden bir tanesi, Erzurum’da yer alan Palandöken oluyor. Doğuda kışın gezilecek yerler arasında ideal bir konuma sahip Palandöken, kayak turizmi ile ön plana çıkıyor. 2010 yılında Üniversite Kış Oyunları’na da ev sahipliği yapan Palandöken, oldukça gelişmiş tesislere sahiptir. Tam anlamıyla bir kış tatili geçirebileceğiniz Palandöken, Türkiye’de kışın kafa dinlenecek yerler arayışında olanlar için de ideal bir destinasyon olabilir.

Sapanca ve Maşukiye
Sakarya, Türkiye’de kışın gezilecek iller arasında yer almaktadır. Sapanca ve Maşukiye, bölgede ön plana çıkan yerler arasında bulunmaktadır. Kış aylarında özellikle hafta sonlarında birçok kişinin uğrak noktası olan Sapanca ve çevresi, büyüleyici doğası ile ön plana çıkıyor. Konaklama yerleri açısından da zengin olan Sapanca ve Maşukiye bölgesinde doğa ile iç içe spor yapabilir; birbirinden lezzetli alabalık çeşitlerini tadabilir; şömineli odalarda kalabilirsiniz. Sahip olduğu tüm bu özellikleriyle ve fazlasıyla, Sapanca ve Maşukiye Türkiye’de kış aylarında gezilecek yerler arasında ideal bir konumda yer alıyor.

Kazdağları
İş yoğunluğundan, trafikten, şehir hayatından bıktıysanız ve ara vermek istiyorsanız Kazdağları, kışın Ege’de gezilecek yerler arasında son derece ideal bir noktadır. ‘Kışın Ege’de nereye gidilir?’ sorusunu soranlar için ön plana çıkarılabilecek bir yer olan Kazdağları, ülkemizin en temiz havasını barındırmakla meşhur bir yerdir. Harika bir doğaya sahip olan Kazdağları’nda günlük hayatınızın stresinden kendinizi arındırabilir; doğa ile iç içe güzel bir kış tatili geçirebilirsiniz.

Yalova
Türkiye’de kışın gezilecek şehirler arasında gösterilebilecek Yalova, özellikle termal kaplıcaları ile ön plana çıkıyor. Birçok hastalığa iyi gelen termal kaplıcalara gidebileceğiniz Yalova, gezilecek birçok noktaya sahiptir. Küçük bir sahil kasabasını andıran Yalova tarihi köşkleri, otel binaları ve güzel doğası ile de ön plana çıkmaktadır. Dolayısıyla tatil amacınıza da bağlı olarak Yalova, Türkiye’de kışın gezilebilecek yerler arasında gösterilebilir.

Abant Gölü
Türkiye’de kışın balayına gidilecek yerler denildiğinde akla ilk gelen yerlerden bir tanesi Abant Gölü’dür. Türkiye’de romantik kış tatili yapmak için son derece ideal olan Abant Gölü, tıpkı Yedigöller gibi Bolu sınırları içerisinde yer alıyor. Dolayısıyla ikisinden bir tanesini ziyarete gittiğinizde, bir diğerini de rahatlıkla ziyaret edebilir; harika bir doğa deneyimi yaşayabilirsiniz. Tam anlamıyla bir doğa harikası olan Abant Gölü, çam ve köknar ağaçlarıyla çevrili olan, 1350 metre yükseklikte yer alan bir heyelan set gölüdür. Abant Gölü çevresinin zengin bitki örtüsü, kışın kar yağdığında harika bir görüntü ortaya koymaktadır.

Ilgaz Dağı
Çoğumuz Ilgaz Dağı’nı küçük bir çocukken ilk kez ‘Ilgaz, Anadolu’nun sen yüce bir dağısın’ şarkısı ile duydu. Gerçekten de öyle olduğu rahatlıkla söylenebilir. Nitekim Kastamonu sınırları içerisinde yer alan Ilgaz Dağı, daha oraya varmadan bile nasıl bir doğa harikası olduğunu ziyaretçilerine hissettiriyor. Henüz varmamışken, yoldayken bile insanı heyecanlandırmayı başarıyor. ‘Kışın Karadeniz’de nereye gidilir?’ sorusuna verilecek ideal cevaplardan olan Ilgaz Dağı onlarca bitki ve hayvan türüne de ev sahipliği yapmaktadır. Kayak merkezi ile de ön plana çıkmayı başaran Ilgaz Dağı, Türkiye’de kışın kamp yapılacak yerler arasında ideal noktalardan bir tanesidir.

Safranbolu
Karabük sınırları içerisinde yer alan Safranbolu, özellikle tarihi dokusu ile ön plana çıkmaktadır. Birbirinden güzel ‘Safranbolu Evleri’ ile bilinen bu güzel yer, Türkiye’de kışın gidilecek tatil yerleri arasındadır. Tarihi evlerinin yanı sıra dar ve eski sokakları ile de tamamen farklı bir atmosfere sahiptir. Gezilecek güzel yerlerinin yanı sıra Türk kahvesi ve lokumu ile de meşhurdur. Dolayısıyla Safranbolu’ya gittiğiniz hem kendiniz hem de sevdikleriniz için ödüllendirici şeyler de satın alabilirsiniz.

Şirince
İzmir sınırları içerisinde yer alan Şirince Köyü, Ege’de kışın tatil yapılacak yerler arasında bulunmaktadır. Birçok kişi tarafından yaz ve bahar aylarında gezilmesi tercih edilse de, kış aylarında tamamen farklı bir atmosfere bürünmektedir. Harika bir doğa ile iç içe huzur ve keyif dolu bir kış tatili geçirebileceğiniz Şirince, kendine has evleri ile de ön plana çıkmaktadır. Şirince, doğası ve evleri ile bilinmesinin yanı sıra şarabı ile de oldukça meşhurdur. Dolayısıyla Şirince’yi Türkiye’de kışın tatile gidilecek yerler arasında rahatlıkla gösterebiliriz.

Eskişehir
Küçük bir Orta Avrupa şehrini andıran Eskişehir, ülkemizin en modern ve hareketli şehirleri arasında yer almaktadır. Porsuk Çayı, Odunpazarı evleri, bahçeleri, müzeleri ve tarihi yapıları ile ön plana çıkan Eskişehir, kış aylarında farklı bir görüntüye bürünmektedir. Özellikle şehir karlı kaplı olduğunda Porsuk Çayı hattı boyunca harika bir görüntü oluşmaktadır. Tarihi binaları ve Arnavut kaldırımlı sokakları ile ön plana çıkan Odunpazarı da benzer şekilde karla kaplandığında, normalden çok daha farklı bir atmosfer yaratmaktadır. Merkezi konumu ve kolay ulaşım olanakları da göz önünde bulundurulduğunda, Eskişehir yurt içinde kış tatili yapılabilecek ideal yerler arasında yer alabilir.

Antalya
‘Kışın Akdeniz’de nereye gidilir?’ sorusu sorulduğunda akla gelen ilk şehirlerden bir tanesi Antalya’dır. Antalya bilindiği üzere daha çok yaz turizmi ile ön plana çıkmaktadır. Turistlerin önemli bir kısmı yaz aylarında Antalya’yı ziyaret etmektedir. Dinlenmek üzere geldiklerinden ve zaman darlığından dolayı daha çok plajlarda vakit geçirilir. Bundan dolayı Antalya’nın diğer güzelliklerine yeteri kadar vakit ayrılmayabilir. Dolayısıyla Antalya’yı kış aylarında ziyaret etmek ve Antalya’nın diğer yüzünü keşfetmek size son derece ilginç gelebilir. Şehir çevresinde onlarca farklı tarihi ve doğal güzellikleri rahatlıkla gezebilirsiniz. Nitekim Türkiye’de kışın balayı yapılacak yerler arasında da yer alan Antalya; Dim Mağarası, Manavgat Şelalesi, Damlataş Mağarası ve Göynük Kanyonu gibi doğal güzelliklere; Olimpos Antik Kenti, Aspendos, Hadrian Kapısı, Apollon Tapınağı gibi tarihi değerlere sahiptir. Dolayısıyla Antalya’nın, Akdeniz’de kışın gezilecek yerler arasında ideal noktalardan bir tanesi olduğunu söyleyebiliriz.

Bodrum
Türkiye’de kışın gidilmesi gereken yerler listemizde, yüzümüzü tekrar Ege’ye çevirdiğimizde sivrilen yerler arasında Bodrum yer almaktadır. Ege’de kışın gezilecek yerler arasında bulunan Bodrum, görece soğuk havaların gelmesi ile bambaşka bir havaya bürünmektedir. Yaz aylarında görmeye alıştığımız o büyük kalabalık, tahmin ettiğiniz üzere kış aylarında minimum seviyeye inmektedir. Bu sayede çoğunluğu Bodrum yerlisi olmak üzere yalnızca belli sayıda insan Bodrum’da kalmaktadır. Bu da Bodrum’a daha farklı bir perspektiften bakmanıza yardımcı olacaktır. Oldukça dinlendirici ve huzurlu bir kış tatili geçirebileceğiniz Bodrum, ‘sakin’ havası ile sizi şaşırtacaktır.

Uzungöl
Daha önce de belirttiğimiz gibi Karadeniz’e turistik gezi yapmak isteyen insanlar daha çok yaz ve bahar aylarını seçiyor. Ancak Karadeniz’in birçok yerinde olduğu gibi Uzungöl’de de kış ayları bir farklı oluyor. İki büyük dağ arasında kalan ve Karadeniz’in kış cennetlerinden bir tanesi olan Uzungöl, özellikle kar yağdığında muhteşem bir görüntü ile sizleri karşılıyor. Doğa ve fotoğrafçılık tutkunlarının zaman geçirmeye doyamayacağı Uzungöl civarında birçok spa merkezi, sıcak havuzlar ve hamamlar da bulabilirsiniz. Dolayısıyla Uzungöl’ü Türkiye’de kışın gidilecek en güzel yerler arasında rahatlıkla gösterebiliriz.
İlginizi Çekebilir
  • Trafikte Uyulması Gereken Kurallar
    Sürücülerin Uyması Gereken Kurallar Nelerdir? Araç sürücülerinin uyması gereken kurallar bulunmaktadır. Trafikte Uyulması gereken bu sürüş kuralları çeşitli alt başlıklar halinde verilebilir; Sürücülerin uyması gereken genel kurallar. Aracın hızı ile ilgili kurallar. Sürücülerin uyması gereken öncelikli kurallar arasında diğer sürücüleri ve yayaları yapacakları manevralar hakkında bilgilendirmektir.
  • Sağlıklı ve Hijyenik bir Seyahat
    Sağlıklı ve Hijyenik bir Seyahat için Dikkat Edilmesi Gerekenler Her Şeyden Önce El Temizliği ! Korona dahil birçok virüs yüzeylerde barınır. Gündelik hayatımızda, dış dünya ile en fazla temas eden uzvumuz ellerimiz olduğu için, temas ettiğimiz yerlere daha önce kimlerin temas halinde bulunduğunu bilemeyebiliriz. Bu sebepten ellerimizi sık sık yıkamak çok önemli.
  • Covid-19 ile Mücadele
    Covid-19 ile Mücadele Virüsle mücadelede müşterilerimizin ve çalışanlarımızın yanındayız. Çalışanlarımızın ve müşterilerimizin, içinde bulunduğumuz durumdan etkilenmemesi için bize düşen sorumluluğun farkındayız ve elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Çalışanlarımızı ve müşterilerimizin sağlığı bizim için her şeyden daha önemli. Ofislerimizde, araçlarımızda ve sosyal mesafe tedbirlerimizle durmaksızın yola devam ediyoruz.
  • Kiralama Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
    Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Bugün, araç kiralarken dikkat edilmesi gerekenlerden bahsedeceğiz. Özellikle tatil dönemlerinde ve iş programlarımızda, araç kiralama ihtiyacı duyabiliyoruz. Ulaşım araçlarında yorulmak veya taksilere para yağdırmak yerine, araç kiralamak hem konforlu hem de daha hesaplı olmasından dolayı büyük bir avantaj.
  • İzmir Araç Kiralama
    İzmir Araç Kiralama İzmir, Türkiye’nin en güzel sahil ve tatil seçeneği sunan Şehirlerinden biridir. Şehrin her yerine ulaşım mümkündür. İzmir’ e gezmek amacıyla geliyorsanız, İzmir ucuz kiralama hizmetinden faydalanmanız bütün şehri daha kolay gezmenize ve kalabalık toplu taşımadan kurtulmanıza olanak sağlayacaktır.
Whatsapp Telefon