2023 Yılı Trafik Cezaları

2023 Yılı Trafik Cezaları



2023 YILI TRAFİK CEZALARI

Trafikte seyreden sürücüler trafik kurallarına uymadıkları zaman trafik cezaları ile karşılaşırlar. Bu cezalarında birçok farklı sebebi bulunmaktadır. Geçtiğimiz günlerde açıklanan ÜFE oranı ile birlikte Yeniden Değerlendirme Oranı da belirlendi. Bu oran 122.93 olarak belirlenirken trafik cezaları da buna istinaden arttı. Peki 2023 yılı yeni trafik cezaları ne kadar?


2023 Yılı Trafik Cezaları

Kırmızı ışıkta geçmek   951,00 TL
Hız sınırını %10 - %30' a kadar aşmak  951,00 TL
Hız sınırını %30 - %50' ye kadar aşmak   1,979,00 TL
Hız sınırını %50' den fazla aşmak  4,064,00 TL
Alkollü araç kullanmak (ilk yakalanma)  4,064,00 TL
Alkollü araç kullanmak (ikinci yakalanma)  5,096,00 TL
Engelliler için ayrılan yere park etmek  873,00 TL
Drift atmak  20,342,00 TL
Uyuşturu madde alarak araç kullanmak  20,977,00 TL
Yürütmeliğe aykırı niteliklerde plaka takmak  1,671,00 TL
Aracı plakasız kullanmak  5,154,00 TL
Araca sahte plaka takmak  20,302,00 TL
Emniyet şeridini ihlal etmek  4,064,00 TL
Trafik sigortası olmadan trafiğe çıkmak  436,00 TL
Takip mesafesine uymamak  436,00 TL
Plaka okunmasını engelleyecek değişiklikler  1,671,00 TL
Emniyet kemeri kullanmamak  436,00 TL
Seyir halinde cep telefonu kullanmak  951,00 TL
Alkol testine itiraz etmek  8,551,00 TL
Muayenesiz araç ile trafiğe çıkmak  951,00 TL
Yasak olan yerde sollama yapmak  951,00 TL
Şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak  642,00 TL
Çakar veya siren kullanmak  4,064,00 TL
 Ehliyetsiz araç kullanmak  8,190,00 TL


Yeniden Değerleme Oranı ile 2023 yılı trafik cezaları bu şekilde. Peki trafik cezasını nerden öğrenebilirim?

Trafik Cezası Sorgulama

Araç plakası ve sürücü belgesine yazılan trafik cezalarını E-devlet veya Emniyet Genel Müdürlüğü online adresinden hızlı bir şekilde sorgulama yapılabilir. Peki trafik cezasını nasıl ödeyebilirim?

Trafik Cezası Ödeme

Öncelikle trafik cezası tebliğinden itibaren 15 gün içinde ödeme yapılması durumunda %15 oranından bir indirim uygulanır. Araç plakası ve sürücü belgesine yazılan trafik cezalarını anlaşmaları Bankalardan, PTT şubelerinden ve Vergi dairelerinden kolayca ödeyebilirsiniz. Ayrıca trafik cezalarını online olarak ödemek isteyen sürücüler online bankacılığı ve interaktif vergi dairesi sisteminden trafik cezaları v.b. borçları hızlı bir şekilde ödeyebilirler.
İlginizi Çekebilir
  • Kışın Tatil Neden Olmasın?
    Türkiye’de Araç Kiralama ile Kışın Nereler Gezilir? Main Rent a Car olarak Türkiyede kışın nereler gezilir yazımız da Araç kiralama hizmetinden faydalanarak gezebileceğiniz bölgeleri ve tatil yerlerini sizler için sıraladık. Araç Kiralama ve rezervasyon yapmak için www.mainrentacar.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Fethiye Türkiye’de kışın denize girilebilecek yerler arasında bulunan Fethiye ile önerilerimize başlayabiliriz.
  • Trafikte Uyulması Gereken Kurallar
    Sürücülerin Uyması Gereken Kurallar Nelerdir? Araç sürücülerinin uyması gereken kurallar bulunmaktadır. Trafikte Uyulması gereken bu sürüş kuralları çeşitli alt başlıklar halinde verilebilir; Sürücülerin uyması gereken genel kurallar. Aracın hızı ile ilgili kurallar. Sürücülerin uyması gereken öncelikli kurallar arasında diğer sürücüleri ve yayaları yapacakları manevralar hakkında bilgilendirmektir.
  • Sağlıklı ve Hijyenik bir Seyahat
    Sağlıklı ve Hijyenik bir Seyahat için Dikkat Edilmesi Gerekenler Her Şeyden Önce El Temizliği ! Korona dahil birçok virüs yüzeylerde barınır. Gündelik hayatımızda, dış dünya ile en fazla temas eden uzvumuz ellerimiz olduğu için, temas ettiğimiz yerlere daha önce kimlerin temas halinde bulunduğunu bilemeyebiliriz. Bu sebepten ellerimizi sık sık yıkamak çok önemli.
  • Covid-19 ile Mücadele
    Covid-19 ile Mücadele Virüsle mücadelede müşterilerimizin ve çalışanlarımızın yanındayız. Çalışanlarımızın ve müşterilerimizin, içinde bulunduğumuz durumdan etkilenmemesi için bize düşen sorumluluğun farkındayız ve elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Çalışanlarımızı ve müşterilerimizin sağlığı bizim için her şeyden daha önemli. Ofislerimizde, araçlarımızda ve sosyal mesafe tedbirlerimizle durmaksızın yola devam ediyoruz.
  • Kiralama Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
    Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Bugün, araç kiralarken dikkat edilmesi gerekenlerden bahsedeceğiz. Özellikle tatil dönemlerinde ve iş programlarımızda, araç kiralama ihtiyacı duyabiliyoruz. Ulaşım araçlarında yorulmak veya taksilere para yağdırmak yerine, araç kiralamak hem konforlu hem de daha hesaplı olmasından dolayı büyük bir avantaj.
Whatsapp Telefon