Dizel ve Benzinli Araç Arasındaki Farklar

Dizel ve Benzinli Araç Arasındaki Farklar

Araç alan kişiler, araçların modellerinden ziyade dizel ve benzin konusuna dikkat ediyor. Bu da aslında araçların arasındaki en nemli farklı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, dizel ve benzin araç arasındaki farklar nelerdir?

Araç alırken, en çok bu konuya dikkat edilmesinin en temel sebebi, yakıt tüketimidir. Bu tür araçların arasındaki en temel fark, yakıt tüketimidir.

Dizel Yakıtlı Araçların Dezavantajları Nelerdir?

Dizel otomobiller, aynı özelliklere sahip olan benzinli araçlardan çok daha pahalıdır. Bu tür araçlarda karbon ayak izi daha çoktur. Benzinli araçlara göre daha fazla bakımdan geçerler. Araç çalıştığı zaman motorlardan çok fazla ses çıkmaktadır. Bu da yolculuğun kalitesini – uzun yolda – etkileyebilmektedir.

Benzinli Araçların Dezavantajları Nelerdir?

Benzinli araçların da kendilerine göre dezavantajları bulunmaktadır. İlk olarak bu tür araçların, dizel yakıtlı araçlara göre neredeyse yüzde 30 oranında daha fazla yakıt tükettiğini belirtmemiz gerekiyor. Araç satın alınırken eğer yakıt tüketimine dikkat ediyorsanız, benzinli araç size uygun olmayacaktır. Bunun dışında satım aşamasında aracınızın değeri düşebilir. Bu da sizi maddi anlamda sıkıntıya sokabilir. 

Dizel Yakıtlı Araçların Avantajları Nelerdir?

Her şeyden önce, dizel yakıtlı olan araçların çok daha uygun fiyatlara sahip olduğunu söyleyebiliriz. Çoğu araçlara göre çok daha güçlü yapıları bulunmaktadır. Yakıtın uygun olması, günümüzde çoğu kişi tarafından tercih edilmesine sebep olmuştur. Dizel araçların ilk kullanım alanı askeridir. Her geçen yıl kendini yanıtlayan bir teknoloji olarak karşımıza çıkmaktadır.

Benzinli Araçların Avantajları Nelerdir?

Benzinli araçların tercih edilmesi için pek çok sebep bulunuyor. Dizel araçlara kıyasla çok daha az ses ile çalışıyor. Eğer yolculuklarınızda sessizliği tercih ediyorsanız, benzinli araçlar size daha uygun olacaktır. Performanslar, diğer araçlara göre daha yüksektir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, dizel araçların bakımı fazla, benzinli araçların daha azdır. Bu da maliyetin düşük olmasına neden olmaktadır.

Dizel ve Benzinli Araçların Verimleri

Dizel ve benzinli araçlar, kendi kategorilerinde kıyaslandığında çok farklı üstünlükler ön plana çıkmaktadır. İlk olarak dizel araçların üstünlüklerini ele alabiliriz:

  • Araçların daha fazla yol almasını sağlar.
  • Benzinli araçlara kıyasla yangın olasılığı düşüktür.
  • Enerjileri çok fazladır. Bu sebeple de benzinli araçlara göre çok daha verimlidir.
  • İkinci el piyasasında çok uygun fiyatlarda araçlar bulunmaktadır.

Benzinli olan araçların üstünlükleri şu şekildedir:

  • Motor bakımları, dizele göre çok daha az aralıklarla yapılmaktadır. Çünkü dizel olan araçların motorları çok daha fazla bakımdan geçmektedir.
  • Motorları, daha az sesle çalışmaktadır. Bu da yolculuğun kaliteini arttırmaktadır.
  • Dizel araçlar, soğuk ve karlı havalarda biraz daha zror çalışmaktadır. Ancak benzinli araçlarda bu konuda bir sıkıntı yaşanmamaktadır.
  • Sadece şehir içerisinde kullanılması amacıyla satın alınıyorsa, kullanıcısına büyük ekonomik katkı sağlayacaktır.
İlginizi Çekebilir
  • Kışın Tatil Neden Olmasın?
    Türkiye’de Araç Kiralama ile Kışın Nereler Gezilir? Main Rent a Car olarak Türkiyede kışın nereler gezilir yazımız da Araç kiralama hizmetinden faydalanarak gezebileceğiniz bölgeleri ve tatil yerlerini sizler için sıraladık. Araç Kiralama ve rezervasyon yapmak için www....
  • Trafikte Uyulması Gereken Kurallar
    Sürücülerin Uyması Gereken Kurallar Nelerdir? Araç sürücülerinin uyması gereken kurallar bulunmaktadır. Trafikte Uyulması gereken bu sürüş kuralları çeşitli alt başlıklar halinde verilebilir; Sürücülerin uyması gereken genel kurallar. Aracın hızı ile ilgili kurallar. Sü...
  • Sağlıklı ve Hijyenik bir Seyahat
    Sağlıklı ve Hijyenik bir Seyahat için Dikkat Edilmesi Gerekenler Her Şeyden Önce El Temizliği ! Korona dahil birçok virüs yüzeylerde barınır. Gündelik hayatımızda, dış dünya ile en fazla temas eden uzvumuz ellerimiz olduğu için, temas ettiğimiz yerlere daha önce kimleri...
  • Covid-19 ile Mücadele
    Covid-19 ile Mücadele Virüsle mücadelede müşterilerimizin ve çalışanlarımızın yanındayız. Çalışanlarımızın ve müşterilerimizin, içinde bulunduğumuz durumdan etkilenmemesi için bize düşen sorumluluğun farkındayız ve elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Çalışa...
  • Kiralama Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
    Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Bugün, araç kiralarken dikkat edilmesi gerekenlerden bahsedeceğiz. Özellikle tatil dönemlerinde ve iş programlarımızda, araç kiralama ihtiyacı duyabiliyoruz. Ulaşım araçlarında yorulmak veya taksilere para yağdırmak yerine, ar...
Whatsapp Telefon