Yanlış Yakıt Dolumunda Suçlu Kimdir?

Yanlış Yakıt Dolumunda Suçlu Kimdir?

Yanlış yakıt dolumunda suçlu kimdir sorusunun cevabını sizler için veriyoruz. Ancak, araca yanlışlıkla yanlış yakıt konulursa bu durumda neler olur? Günümüzün en emel sorunlarının başında, yanlış yakıt dolumu gelmektedir. Bu durumda, pek çok kişi dava açmış durumda. Peki, bu durumda haklı ve sulu kim? Yanlış yakıt dolumunu fark ettiğinizde neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

Yanlış Yakıt Dolumu Hakkında

Eğer sizler de Yanlış yakıt dolumunda suçlu kimdir sorusunun cevabını merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. İlk olarak şu şekilde belirtmemiz gerekiyor. Aracınıza yanlış yakıt dolduğunu daha aracınızı çalıştırmadanda fark ettiyseniz, endişelenmeyin. Bu durumun telafisi var. Ve durumunuz o kadar da sıkıntı değil. Aracınızı servise götürüp, temizleyerek bu sorundan kurtulabiliriniz. Ancak yakıtın farkına, aracınızı çalıştırdıktan sonra varırsanız, o zaman işler, sizin açınızdan can sıkıcı bir noktaya ulaşabilir.

Dizel olarak kullandığınız aracınıza yanlışlıkla benzin konulduğunda ve siz bunu çalıştırdıktan sonra fark ettiğinizde, maddi anlamda biraz zorlanacağınızı belirtmek istiyoruz. Dizel araçlara konulan benzin, motorun yağlanmasını sağlamıyor. Bu da motorun yağ bölümüne ciddi zarar verdiğini söyleyebiliriz.

Bu durumun tam tersi de olabilir. Aracınız benzinliyken, dizel konulmuş olabilir. Bu durumda aracınız ilk olarak çalışmayacaktır. Dizelin tutuşması, benzine göre biraz daha uzun sürebilmektedir. Çalıştığında da, egzozunuzdan duman çıktığında ise, iş çoktan geçmiş olacak. Çünkü size de tamiratın yolu gözüküyor.

Bu Durumda Suçlu Kim?

Yanlış yakıt dolumunda suçlu kimdir? Peki, böyle bir durumu yaşadınız. Neler yapacaksınız? Bu durumdaki suçlular, akaryakıt istasyonu ve pompacı olmaktadır. Bunun sebebi, araçların yakıt girişinin farklı olması. Yani pompacı dikkatli olursa, böyle bir hala ile karşılaşmayacaksınız. Yakıt tabancaları da aslında yanlış dolumunu önleyecek şekilde farklı.

Hukuki açıdan da suçlu olan kişi akaryakıt istasyonu ve pompacı. Eğer böyle bir durumla karşılaştıysanız, dava ettiğinizde, davayı kazanabilirsiniz.

Eğer aracınıza yanlış dolumu fark ettiyseniz, buna rağmen aracınızı kullanmamanız ve çalıştırmamanız gerekiyor. Ancak bunu dava etmeniz için kanıtlamanız gerekiyor. Yani aracınızı teste sokarak, yanlış olum olduğunu kanıtlamalısınız. Aksi durumda, kazanan olamayabilirsiniz.

Ancak, bir akaryakıt istasyonuna girdiğiniz zaman, doğru yerde durmanız gerekiyor. Bu durumda suçlu karşı taraf olmayacaktır. Doğru yerde durmanıza rağmen, aracınıza yanlış yakıt konulduysa, suçlu karşı taraf olacaktır.

Yanlış Yakıt Konulan Araçlar

Yanlış yakıt dolumunda suçlu kimdir sorusunun cevabını genel olarak bu şekilde verebiliriz. Aracınıza yanlış yakıt konulduğunu bir de şu şekilde anlayabilirsiniz. Yakıt dolduktan sonra, ücretini ödemek için içeriye gideceksiniz. Gittiğinizde size verilen fişte, hangi yakıtın doldurulduğu yazar. Bu durumda, yanlışlığı daha aracınızın başına gitmeden de fark edebilirsiniz. Bu şekilde, hiçbir masrafa girmeden aracınızı tamir ettirebilirsiniz.

Dikkatsiz olan pompacılar ne yazık ki bu sorunun yaşanmasına sebep oluyor. Son olarak bu konu ile ilgili olarak şunu belirtebiliriz. 4822 sayılı yasaya göre, Ayıplı Hizmet kapsamında, yukarıdaki durumlara bağlı olarak suçlu istasyon sahibi ve pompacı olarak belirtilmektedir. Eğer böyle bir durum yaşarsanız, Tüketici Hakem Heyetine başvuruda bulunabilir ve hakkınızı arayabilirsiniz.

Yanlış yakıt dolumu son derece dikkat edilmesi gereken konuların başında geliyor. Çok büyük sorunlara sebebiyet verebilir. Sizleri manevi anlamda yoracağı gibi, maddi anlamda da yorabilir. Araç sahipleri bu noktada çok dikkatli ve uyanık olmalıdır. Aynı şekilde çalışan kişiler de dikkatli ve uyanık olunmalıdır. Herkes işini iyi bir şekilde yaparsa, bu durumların yaşanması engellenebilir.

Dizel Yakıtların Özellikleri Hakkında

Yanlış yakıt dolumunda suçlu kimdir sorusunun cevabını verdikten sonra, çok fazla bahsettiğimiz dizel yakıttan bahsetmek istiyoruz. Dizel yakıt, günümüzde en çok kullanılan yakıt çeşitlerinin başında gelmektedir. Peki, bu yakıtın özellikleri nedir?

  • Setan sayısı
  • Katılaşma noktası
  • Kalınlık
  • Kükürt ihtivası
  • Uçuculuk

Genel olarak benzin ile dizel yakıt arasındaki farklar bu şekildedir. Aracın hareke etmesi için çok fazla güce ihtiyaç duyulursa, bu araç için dizel yakıt kullanılması gerekmektedir. Ekonomi açısından da son derece önemli olan bir yakıttır. Bu kadar verimli bir yakıt olmasaydı, gemilerde, trenlerde ve büyük araçlarda kullanılmazdır. Enerjinin bu kadar yoğun olması da bu yakıtın tercih edilmesindeki en temel sebeptir.


İlginizi Çekebilir
  • Kışın Tatil Neden Olmasın?
    Türkiye’de Araç Kiralama ile Kışın Nereler Gezilir? Main Rent a Car olarak Türkiyede kışın nereler gezilir yazımız da Araç kiralama hizmetinden faydalanarak gezebileceğiniz bölgeleri ve tatil yerlerini sizler için sıraladık. Araç Kiralama ve rezervasyon yapmak için www....
  • Trafikte Uyulması Gereken Kurallar
    Sürücülerin Uyması Gereken Kurallar Nelerdir? Araç sürücülerinin uyması gereken kurallar bulunmaktadır. Trafikte Uyulması gereken bu sürüş kuralları çeşitli alt başlıklar halinde verilebilir; Sürücülerin uyması gereken genel kurallar. Aracın hızı ile ilgili kurallar. Sü...
  • Sağlıklı ve Hijyenik bir Seyahat
    Sağlıklı ve Hijyenik bir Seyahat için Dikkat Edilmesi Gerekenler Her Şeyden Önce El Temizliği ! Korona dahil birçok virüs yüzeylerde barınır. Gündelik hayatımızda, dış dünya ile en fazla temas eden uzvumuz ellerimiz olduğu için, temas ettiğimiz yerlere daha önce kimleri...
  • Covid-19 ile Mücadele
    Covid-19 ile Mücadele Virüsle mücadelede müşterilerimizin ve çalışanlarımızın yanındayız. Çalışanlarımızın ve müşterilerimizin, içinde bulunduğumuz durumdan etkilenmemesi için bize düşen sorumluluğun farkındayız ve elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Çalışa...
  • Kiralama Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
    Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Bugün, araç kiralarken dikkat edilmesi gerekenlerden bahsedeceğiz. Özellikle tatil dönemlerinde ve iş programlarımızda, araç kiralama ihtiyacı duyabiliyoruz. Ulaşım araçlarında yorulmak veya taksilere para yağdırmak yerine, ar...
Whatsapp Telefon